zaterdag, mei 4, 2024
Home Blog

Leuke sporten om een keer een kans te geven

0

Sporten is goed voor lichaam en geest. Het is bijvoorbeeld leuk om te doen. Je kan er doelen mee stellen. Je laat positieve hormonen vrijkomen. Je kan nieuwe mensen ontmoeten. En je werkt aan je perfecte look. Al deze dingen samen maken het de moeite waard om aan sport te doen. Alleen is dan de vraag: welke sport moet je doen? Dat kan per persoon verschillen. Bovendien zijn er meer sporten dan ooit om uit te kiezen. We geven je wat ideetjes voor nieuwe sporten die je een kans moet geven.

Padel

Het is eigenlijk geen nieuwe sport, want het wordt in bepaalde delen van de wereld al vele jaren gespeeld. In recente jaren is het echter overgewaaid naar Nederland en andere landen. Tegenwoordig is padel gewoon een grote sport. De meeste tennisverenigingen bieden de sport dan ook naast tennis aan en het is voor sommige verenigingen zelfs al zo dat er meer padel- dan tennisleden zijn. Die aantrekkingskracht zegt iets. Daarom is het dus ook voor jou misschien wel een goed idee om het eens een keer een kans te geven. Zeker wanneer je voorheen getennist hebt kan dit een goed idee zijn.

Crossfit

Nog een sport die al wat jaartjes beoefend wordt, maar wel nog relatief niet is, is crossfit. Wanneer gewichtheffen op zich niet jouw ding is omdat je het wedstrijdelement mist, dan is crossfit misschien wel de oplossing. Je gaat misschien niet voor je maximale krachtoutput, maar je gaat wel voor een bepaalde oefening of combinatie van oefeningen binnen een bepaalde tijd. Je wordt sterk, atletisch en fit van deze sport. Alleen moet je wel jezelf durven pushen, want het zijn geen simpele opdrachten waar je voor komt te staan. Daar word je dan ook wel in uitgedaagd.

Kickboksen

Internationaal staan Nederland aangeschreven als een echt kickboksland. De Nederlandse vechters domineren de sport al jaren. Veel profs uit andere landen hebben hun opleiding ook in Nederland gekregen. Ook op amateurniveau is er een grote groep kickboksers in Nederland. Dat komt ook doordat het een allround training is. Je wordt er niet alleen sterk van. Het is ook goed voor je conditie, je fitheid en je explosiviteit. Al deze zaken helpen je om gezond oud te worden. Kickboksen is dus zeker iets om een kans te geven. Je kan ook trainen zonder dat je daadwerkelijk de ring in hoeft te gaan. Dat maakt het nog aantrekkelijker.

Walking football

Niemand heeft de eeuwige jeugd en dat zie je het best terug in je vaardigheden op het veld. Een dynamische en snelle sport als voetbal is niet gemakkelijk te spelen wanneer je ouder wordt. Daar is tegenwoordig een oplossing voor. Dat is walking football. Eigenlijk is dit gewoon een training en een rondo voor de wat oudere speler. Het is natuurlijk fijn om nog wel gewoon op het veld met een bal bezig te zijn, zonder dat je door al die jonge honden voorbij wordt gelopen. Vooral het ouderwetse plezier van voetbal heb je zo snel teruggevonden.

 

 

Dit doe je tegen de herfstdip

0

Sommige mensen houden van de herfst. Voor andere mensen is het echter het begin van de ellende. Het is voor die groep zo dat zij zich neerslachtig beginnen te voelen zodra de zon minder fel wordt en de kleuren van groen naar geel en bruin veranderen. Dit wordt ook wel de herfstdip genoemd. Het is niet fijn om hiermee te maken te hebben. Daarom is het ook goed om te weten dat er wel gewoon van alles aan te doen is. Aan de hand van onze tips maak je het een stuk draaglijker voor jezelf.

Zorg voor structuur

Het belangrijkste wat je moet doen, is zorgen voor structuur. Het is vaak zo dat je je lusteloos voelt en daardoor minder energiek de dag aanvalt. Dit werk je in de hand wanneer je ook nog eens een lege agenda hebt. Zorg bijvoorbeeld dat je je huishoudelijke taken gepland hebt staan. Daarnaast is het goed om enkele activiteiten buiten de deur op vaste dagen in te plannen, zoals het doen van de boodschappen. Ook op dezelfde tijd eten en slapen is hierin belangrijk. Dit zorgt voor rust in je hoofd, waardoor je het beter aankan.

Kom voldoende buiten

De frisse lucht is goed voor je. Ook de aanmaak van vitamine D door het herfstzonnetje heeft positieve effecten op je. Bovendien is het bekend dat beweging ervoor zorgt dat positieve stoffen in je lichaam worden aangemaakt. Al deze zaken samen zorgen er dus ook voor dat je je wat beter gaat voelen. Je kan natuurlijk een wandeling maken, of een fietstocht. Je kan ook de dagelijkse dingen uit het vorige punt met de fiets of te voet doen, als dit mogelijk is. Op die manier zorg je dat je je wat gemakkelijker fris in het hoofd blijft voelen.

Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging

Het is bekend dat lichaamsbeweging in allerlei opzichten goed is voor je gezondheid. Dat is op het moment dat je het lastig hebt alleen maar nog meer van toepassing. Heb je met een herfst- of een winterdip te maken, dan kan sporten meerdere dingen voor je doen. Naast de gezonde stoffen die vrijkomen, is het ook zo dat je de sleur even kan doorbreken. Ook dat kan heel belangrijk zijn op het moment dat je het lastig hebt. Bovendien stel je ermee een doel voor jezelf. Dat helpt je om actief te blijven, in plaats van op de bank te hangen.

Kom onder de mensen

Tot slot is het belangrijk om onder de mensen te blijven komen. Dat kan je op meerdere manieren doen. Zorg bijvoorbeeld dat je niet alleen maar thuiswerkt. Heb je geen kantoor om naartoe te gaan, huur dan eens een dagje een flexwerkplek. Daarnaast is het slim om leuke dingen te plannen. Het is ook nog eens zo dat je op die manier je hoofd goed leeg kan maken. Wanneer je leuke dingen doet, vergeet je even al je zorgen. Dit kan voor een herfstdip veel goeds doen. Bovendien heb je dan ook iets om naar uit te kijken.

Welke vaardigheden zorgen dat je succesvol bent op de arbeidsmarkt?

0

Wil je succesvol zijn in de hedendaagse arbeidsmarkt? Dan is het ook goed om te weten welke vaardigheden je nodig hebt om meer kans te maken op een goede baan. De wereld verandert en de skills die je nodig hebt veranderen dus ook mee. Wanneer je denkt aan een carrièreswitch, of wanneer je een volgende stap wilt zetten in je loopbaan, dan is het dus ook goed om te weten waar je je op moet richten als verbeterpunten. In dit artikel nemen we je mee langs enkele veelgevraagde vaardigheden.

Het vinden van groene oplossingen

Heb jij veel inzicht in duurzaamheid? Dan ben jij waardevol voor nagenoeg elk bedrijf in elke branche. De netto-nul-doelstelling wordt steeds belangrijker in de zakenwereld. Goede bedrijfsvoering met minimale druk op het milieu is wat elke bedrijf wil. Daarom is het ook belangrijk om iemand in de arm te nemen die de zwakke plekken kan herkennen en daar oplossingen voor kan bedenken. Je kan er niet alleen veel werk in vinden en goed aan verdienen. Er is natuurlijk ook nog eens heel veel voldoening uit te halen, want je doet het niet alleen voor jezelf.

Projecten managen

Het hedendaagse werk draait meer om projecten met een begin en een einde, waar vroeger meer lange termijn werk bestond. Dat betekent dus ook dat het managen van projecten veel belangrijker is geworden. Problemen kunnen oplossen en techniek kunnen inpassen is heel belangrijk. Zoals ook je communicatieve vaardigheden een meerwaarde kunnen zijn. Communicatie is sowieso een skill die je ver kan brengen, ook buiten projecten om. Zoals ook de vaardigheid om te kunnen netwerken gewaardeerd wordt. Mensen bij elkaar brengen om zo een volgende stap te brengen is heel aantrekkelijk. Het zal je verbazen hoeveel je daarmee kan verdienen op de werkvloer.

Vaardigheden met hedendaagse ICT

De vaardigheden met betrekking tot hedendaagse ICT zijn ook zeer waardevol. Het verzamelen en interpreten van data en op basis daarvan beslissingen nemen en zaken implementeren kan je bijvoorbeeld een heel goed salaris opleveren. Ook goed kunnen omgaan met cloud computing is van waarde. De cloud wordt steeds belangrijker en veel bedrijven moeten de stap nog maken. Tot slot worden machine learning en AI steeds belangrijker en is het belangrijk dat je daar ook mee om kan gaan om het te benutten in het hedendaagse bedrijfsleven. Richt je je hier nu op, dan heb je er nog vele jaren plezier van.

Aan de slag met cyberbeveiliging

Een laatste skill die je in de hedendaagse maatschappij verder zal brengen is kennis van cyberbeveiliging. Alles is digitaal tegenwoordig en als je niet online werkt, dan doe je eigenlijk niet meer mee. Problemen met hacken, DDOS-aanvallen en datalekken zijn echter ook aan de orde van de dag. Dat betekent dus dat veel bescherming nodig is. Vooral bedrijven hebben hier veel behoefte aan. Dus is het voor jou ook een branche waarin het nodige te verdienen valt. Ook bij de overheid is dit een veelgevraagde vaardigheid, dus je hebt nog het nodige te kiezen ook wanneer je in deze branche aan de slag gaat.

Dit is het nieuwe klassieke horloge van Seiko

0

Het horloge is het ultieme accessoire. De dure modellen van de grote designers zijn natuurlijk heel populair. Dat is ook niet nieuw, want dit was honderd jaar geleden ook al zo. Sterker, honderd jaar geleden verscheen het eerste polsmodel van Seiko, in 1924. Om dat te vieren is het horloge nu terug. Het oude design, maar dan met de moderne technieken. Dit maakt het dus precies het soort horloge waar jij mee gezien wilt worden. Omdat het honderd jaar geleden is, is het ook leuk om de ontwikkeling te bekijken.

Een nog ouder bedrijf

Het is weliswaar zo dat het eerste horloge van Seiko honderd jaar geleden op de markt kwam, maar het bedrijf is al veel ouder. De Japanse ontwikkelaar Kintaro Hattori was namelijk al sinds 1881 actief in de wereld van de klokken met zijn eigen winkel. Die winkel droeg al de naam Seiko. Onder die naam ging hij ook klokken maken. Dit leidde in 1924 uiteindelijk tot het eerste polshorloge van dit merk. Daarna is het uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de markt. Tot op de dag van vandaag heeft het die positie weten vast te houden.

Een limited edition

Wil je nu eens weten hoe het voelt om dat eerste model om je pols te hebben? Als je geluk hebt, dan kan dit. Het horloge wordt namelijk opnieuw uitgebracht in 2024. Het is echter wel zo dat de oplage gelimiteerd is. Er worden namelijk maar 1.000 stuks van gemaakt in dit jaar. Je moet er dus wel snel bij zijn om het in je bezit te krijgen. Maar dan heb je ook wel wat, want het horloge komt bijna volledig overeen met het eerste model zoals dat destijds door Kintaro Hattori is gemaakt.

Kleine nuanceverschillen aangebracht

Er zijn wel enkele kleine nuanceverschillen aangebracht in het nieuwe model. Zo is bijvoorbeeld de subdial anders. In het originele model was dit een 60 seconden subdial, in het nieuwe model is het er één van 24 uur. Daarnaast is gekozen voor een iets meer bewerkte leren band voor het nieuwe model. Dit past wat beter bij de huidige tijd. De kast en de plaat zijn echter exacte kopieën van het originele model zoals het eerste Seiko-horloge op de markt kwam destijds. In dat opzicht voelt het dus ook echt alsof je terug in de tijd gaat met het horloge om je pols.

Voldoen aan de moderne eisen

Natuurlijk kan je wel merken dat het horloge niet ui 1924, maar uit 2024 komt. Zo is de techniek van het binnenwerk gewoon eigentijds. Dat betekent dus dat het horloge veel soepeler loopt en veel betrouwbaarder is dan destijds het geval was. Dit maakt het wel ook een stuk beter bruikbaar. Uiteindelijk is dat ook het uitgangspunt. Natuurlijk zijn horloges mooie accessoires, maar ze moeten ook gewoon een praktische functie behouden, zo lijkt het uitgangspunt wanneer je naar dit model kijkt. Ook is het uurwerk tegenwoordig automatisch, waardoor het horloge ook wat dikker is dan het originele model was.

Waarom je dit jaar op een elektrische auto moet overstappen

0

De elektrische auto zit al enkele jaren in de lift. Het wordt dan ook als één van de belangrijkste wapens in de strijd tegen klimaatverandering gezien. Toch is lang niet iedereen elektrisch gaan rijden. Dat heeft natuurlijk met allerlei zaken te maken. Zo waren de auto’s nog heel duur. Bovendien was het aanbod beperkt. Daar komt echter meer en meer verandering in. Daarom zou dit best weleens het jaar kunnen worden waarin jij overstapt op de EV. In dit artikel leer je waarom dat juist nu kan gaan gebeuren.

Nog even genieten van de voordelen

Een eerste reden waarom je juist nu, in 2024 op een elektrische auto moet overstappen is dat je nog net van de voordelen kan genieten. Dit is namelijk het laatste jaar voordat de wegenbelasting voor deze voertuigen wordt ingevoerd. In twee stappen ga je in 2025 en 206 wegenbelasting betalen. Die is nog aardig hoog ook. Andersom is het ook zo dat je in 2024 nog kan genieten van allerlei subsidies als je de auto koopt. Zo wordt het dus een stuk gemakkelijker gemaakt om de auto aan te schaffen. Er is ook nog een andere reden om dit te doen.

De betaalbare modellen

Met de subsidies er bovenop worden sommige betaalbare modellen ronduit goedkoop in aanschaf. Dat maakt het dus ook wel heel aantrekkelijk om ze aan te schaffen. Het is dan ineens te vergelijken met de aanschaf van een gewone nieuwe brandstofauto. Prijzen die zelfs onder 25.000 euro liggen zijn daardoor ineens bereikbaar. Een elektrische Citroën C3 aanschaffen is bijvoorbeeld goed mogelijk. Ook een fabrikant als KIA heeft het nodige te bieden op dit gebied. Dat maakt het dus ook wel heel aantrekkelijk. Al kan je ook een hele andere kant op gaan.

Hele nieuwe mogelijkheden verkennen

Het is ook goed mogelijk om hele nieuwe mogelijkheden te verkennen wanneer je voor elektrisch rijden kiest. Het is namelijk zo dat met de opkomst van het nieuwe soort auto ook allerlei nieuwe fabrikanten tevoorschijn zijn gekomen. Aan de hand daarvan kan je dus ook eens op zoek gaan naar een voordelige auto die jou een nieuwe ervaring biedt. Al kan je juist ook nu voor de dure en uitgebreide modellen kiezen, omdat die nu nog met subsidie kan aanschaffen. De rijervaring is niet te vergelijken met dat wat je tot nu toe gewend was.

De opkomende occasionmarkt

Een andere reden waarom dit het jaar is waarop jij de overstap maakt is dat de occasionmarkt groter en groter wordt. De elektrische auto’s worden steeds beter en dus worden ook de tweedehandsmodellen steeds beter. Bovendien worden er steeds meer mogelijkheden gevonden om de zwakke plekken eruit te halen, waardoor de auto’s nog goed bruikbaar zijn en je er lekker de weg mee op kan. Bovendien geldt natuurlijk ook voor occasions dat je er zeker van kan zijn dat ze lekker voordelig in aanschaf zijn. Ook dat kan meespelen. De mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld het merk Tesla zijn al bijna net zo groot als bij nieuwkoop.

Jouw huis inrichten met LEGO?

0

Wie aan LEGO denkt, denkt waarschijnlijk aan lekker bouwen met de kleine steentjes. Het nabouwen volgens de bouwtekening, of het ontwerpen van eigen bouwwerken is al enkele generaties heel populair. Je kan er dan ook van alles mee. Je kan er zelfs je woning mee inrichten. Met LEGO is het namelijk ook mogelijk om hele leuke accessoires te maken. Je kan er zelfs nog veel meer mee, zeker nu je ook kan kiezen voor LEGO-items uit de ART-lijn. Die is speciaal ontwikkeld om te gebruiken als decorstukken in jouw interieur.

Leuke accessoires neerzetten

Het leuke aan het bouwen met de sets in de ART-lijn is dat je er meerdere keren plezier van hebt. Het is eerst leuk om te bouwen. Dat is natuurlijk ook waar het om draait als je met LEGO aan de slag gaat. De sets zijn in dat opzicht ook niet anders dan de andere lijnen van de fabrikant. Je krijgt de benodigdheden om aan de slag te gaan. Ook zit er een instructie bij, zodat je weet wat waar moet komen. Wanneer het klaar is, heb je er voor een tweede keer plezier van. Dan kan je het namelijk als accessoire of kunstwerk in je interieur plaatsen.

Veel verschillende mogelijkheden

Je kan met de ART-lijn tegenwoordig alle kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld Spiderman namaken. Ook zijn er juist sets die echt op kunst gericht zijn, zoals Japanse kunstwerken en sets waarmee je abstracte moderne kunst kan maken. Zo kan je lekker creatief bezig zijn, maar heb je wel een richtlijn welke kant je op moet ermee. Ook zijn er sets waarmee je papegaaien kan namaken. Het is natuurlijk leuk om te bekijken wat het best in jouw interieur past, om er zo iets mee te doen wat jouw woning alleen maar mooier maakt.

Samen de items bouwen

Het leuke aan de ART-lijn van LEGO is dat de fabrikant er ook over nagedacht heeft hoe je de ervaring kan delen met anderen. De sets bevatten vaak twee boekjes met bouwinstructies. Zo kan je allebei een deel van de set bouwen en deze dan samenvoegen tot een geheel. Op die manier kan je er dus ook een gezellige middag van maken. Het eindresultaat kan je dan een mooie plek in je woning geven. Dat maakt het natuurlijk ook alleen maar leuker om ermee aan de slag te gaan, met een gezinslid of met vrienden.

Zelf iets ontwerpen

Het is natuurlijk niet verplicht om met de sets van ART aan de slag te gaan. Je kan ook zelf iets maken van LEGO. Misschien heb je al je sets die je als kind had nog wel thuis liggen. Met de steentjes die je hebt kan je van alles maken. Dat is juist ook de kracht van dit speelgoed. Je kan je aan de instructies houden, maar dat hoeft niet. Bovendien kan je er tot op hoge leeftijd veel plezier van blijven houden. In dat opzicht kan je er dus ook precies dat van maken wat goed past in jouw woning. Het maakt het wel heel aantrekkelijk om zelf dus ook eens aan de slag te gaan.

Is microdosing iets voor jou?

0

De laatste jaren is het begrip microdosing in opkomst. Het is misschien iets wat jij ook al voorbij hebt horen komen, maar waarvan je geen idee hebt wat het precies inhoudt. De hoogste tijd om je daar eens in te verdiepen. Het heeft te maken met het innemen van psychedelica, maar dan in zeer kleine doses. Dit is een manier om te voorkomen dat je gaat hallucineren, maar wel van de andere voordelen kan profiteren. Zo kan het bijvoorbeeld angst en depressies verminderen, maar kan het ook voor ontspanning, creativiteit en welbehagen zorgen.

De werking van de stoffen

Er zijn verschillende stoffen die in aanmerking komen voor microdosing. Dit kan bijvoorbeeld om iets bekends gaan als LSD, maar ook om minder bekende stoffen zoals Psilocybine. Dit ken je misschien wel als paddo’s. Dit is namelijk de werkzame stof. Als je dit in kleine hoeveelheid neemt dan voorkom je het bekende tripeffect. Wel is het zo dat je kleine veranderingen in je stemming en gedachtegang merkt. Ook vat je zaken anders op dan onder ‘normale’ omstandigheden. Het is juist zo dat dit het grote verschil kan maken voor veel mensen.

Wat zijn de voordelen?

Het is leuk om te zien hoeveel voordelen je uit microdosing kan halen. Zo kan je je creativiteit ermee stimuleren en helpt het je problemen op te lossen. Het is ook goed voor je stemming, zodat je minder last zal hebben van bijvoorbeeld depressie. Daarnaast helpt het heel goed tegen het bestrijden van angst. Je zal beter ontspannen en je zal minder last van stress hebben. Daardoor kan je tot rust komen en voel je je beter in he vel zitten. Er zijn dus verschillende doelgroepen die veel kunnen hebben aan het werken met microdosing. Er is echter wel ook een andere kant.

Zijn er ook nadelen?

Het is natuurlijk aantrekkelijk om alleen maar over de voordelen te spreken. Dat neemt niet weg dat er weldegelijk ook gewoon nadelen aan microdosing zitten. Zo is het bijvoorbeeld wel heel belangrijk dat het ook echt bij microdosing blijft. Wanneer je net over het randje gaat, dan kan je dus wel gaan trippen. De hallucinaties vallen lang niet bij iedereen goed, zeker niet wanneer je niet lekker in je vel zit. Het is dus heel belangrijk om goed te leren doseren. Daarom is het ook beter om dit, zeker in het begin alleen onder begeleiding te doen.

Wel of niet doen?

De vraag is nu natuurlijk of je het wel of niet moet doen. In de eerste plaats moet je je dan afvragen of je tot de doelgroepen behoort Als dat zo is, dan zou het kunnen dat je er voordeel van het om ermee te werken. Daarnaast moet je er zeker van zijn dat je goede begeleiding kan krijgen. Ook is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je goede middelen in handen krijgt. Als al die voorwaarden goed op orde zijn, dan kan je er misschien een goede stap mee zetten als je microdosing probeert.

De booming business van elektrische fatbikes

0
fat bike

Ben je op zoek naar een manier om je fietsavonturen naar een hoger niveau te tillen? Overweeg dan eens een ritje op een elektrische fatbike! Deze stoere tweewielers combineren de robuustheid van fatbikes met de krachtige ondersteuning van elektrische aandrijving, waardoor ze perfect zijn voor avontuurlijke zielen die houden van een beetje extra pit. Laten we eens duiken in de wereld van elektrische fatbikes en ontdekken waarom ze zo’n opwindende rage zijn geworden!

De fatbike revolutie 

Fatbikes zijn al een tijdje populair vanwege hun brede banden die soepel over zand, sneeuw en modder glijden. Maar voeg daar elektrische ondersteuning aan toe, en je krijgt een ware revolutie op twee wielen. De brede banden van een fatbike zorgen voor meer grip en stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende terreinen. Of je nu over onverharde paden, door dichtbegroeide bossen of over winterse sneeuwvelden wilt rijden, een elektrische fatbike geeft je de kracht en controle die je nodig hebt.

Een elektrische boost

Eén van de grootste voordelen van een elektrische fatbike is de elektrische aandrijving die ervoor zorgen dat geen rit te zwaar is. Dankzij de krachtige elektrische motor kun je met gemak heuvels beklimmen en langere afstanden afleggen zonder jezelf uit te putten. Dit opent de deuren naar avonturen die voorheen misschien buiten je bereik lagen. Of je nu een beginnende fietser bent of een professional, de elektrische aandrijving van een fatbike zorgt voor een leuke en gemakkelijke rijervaring.

De ultieme all-terrain fiets

Met een elektrische fatbike kun je letterlijk overal naartoe gaan. Strandritten, woestijnavonturen, winterse tochten – niets houdt je tegen. De combinatie van brede banden en elektrische aandrijving maakt het mogelijk om door verschillende terreinen te manoeuvreren, ongeacht de weersomstandigheden. Dus waar wacht je nog op? Trek erop uit en ontdek nieuwe plekken die je met een gewone fiets nooit zou verkennen met een fiets.

Stijlvol en stoer

Elektrische fatbikes worden steeds populairder, vooral bij jongeren, vanwege hun stijlvolle en stoere uiterlijk. De stevige frames en brede banden geven deze fietsen een opvallende look die aanspreekt bij fietsliefhebbers met een trendy stijl. Dat steeds meer mensen kiezen voor elektrische fatbikes als vervoermiddel, benadrukt hoe aantrekkelijk deze unieke fietsen zijn, vooral voor jongere generaties. Er zijn dan ook meerdere merken elektrische fatbikes met allemaal hun eigen kenmerken en specifieke looks. Kijk bijvoorbeeld bij Matrabike voor een overzicht van wat voor een soort elektrische fatbikes er allemaal zijn. 

Milieuvriendelijk avontuur

Last but not least, elektrische fatbikes zijn een milieuvriendelijke manier om de wereld te verkennen. Met nul uitstoot en de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen zonder de natuur te belasten, draag je bij aan een duurzamere toekomst terwijl je geniet van je rit. Het is een win-win situatie!

In een notendop: elektrische fatbikes zijn de perfecte metgezel voor avonturiers die houden van een beetje uitdaging en opwinding. Met hun brede banden, krachtige elektrische aandrijving en stoere uitstraling bieden ze een unieke rijervaring die je nergens anders zult vinden. Dus, waar wacht je nog op? Spring op je elektrische fatbike en verken de wereld op een geheel nieuwe manier!

Maak de badkamer luxe op deze manier

0

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in jouw woning. Daarom wil je dat deze ook lekker luxe is. Je kan dan denken aan de manier waarop badkamers eruit zien in hotels. Dat is iets wat je graag thuis ook wel zou willen hebben. Het is ook nog eens goed bereikbaar om dit voor elkaar te krijgen. Het is vooral belangrijk om enkele basisprincipes aan te houden. Wanneer je dat doet, dan zal je al een heel eind komen met je badkamer. Neem alles dus snel even goed door.

Houd de kleuren neutraal

Het is slim om te beginnen met het opstellen van een kleurenschema. Dat doe je door voor neutrale kleuren in een zachte tint te kiezen. Wit, lichtgrijs en beige zijn goede opties. Het zijn de kleuren die voor rust en sereniteit zorgen. Daardoor krijg je ook die typische uitstraling die je kent van hotels. Dat je tot rust komt heeft in grote mate te maken met de kleuren. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens heel belangrijk dat het er gewoon mooi uitziet. Zoek wat tinten die goed bij elkaar passen en het begin is er.

Kiezen voor kwaliteit

Het is ook belangrijk om voor goede kwaliteit te kiezen. Het is natuurlijk een belangrijke factor als het gaat om het gevoel van luxe. Daarom is het ook aan te raden om wat langer te sparen als dat nodig is. Op die manier hoef je geen concessies te doen en kan je de badkamer precies zo inrichten als jij aantrekkelijk vindt. Mooie kranen, een fijne douchewand en allerlei mooie hulpmiddelen maken de badkamer alleen maar nog mooier. Je kan deze dan ook nog eens een stuk beter gebruiken. Dat maakt het dus alleen maar nog interessanter.

Spelen met verlichting

Het is natuurlijk geen geheim dat je een groot verschil kan maken met de juiste wijze van verlichten. Daarmee kan je alles er beter uit laten zien. Dit is juist ook de truc die in hotels wordt gebruikt. Het dimmen van lampen kan bijvoorbeeld al veel doen voor de stemming waarin je verkeert. Daarnaast is het ook belangrijk om directe en indirecte verlichting te combineren. Zo kan je de manier waarop de lichten hun werk doen altijd aanpassen aan de stemming waarin je verkeert of waarin je wilt verkeren. Daarom is het ook essentieel om veel tijd en geld aan licht te besteden.

Een duidelijke indeling

De laatste stap die je moet zetten om het maximale uit je mogelijkheden te halen is dat je moet zorgen voor een duidelijke indeling. Een belangrijke factor in hotelkamers om de luxe uitstraling te krijgen, is dat het er nooit een rommeltje is. Alles staat keurig op zijn plek. Bovendien is het er nooit vol. Dit komt natuurlijk ook doordat alles een duidelijke eigen plek heeft en dat die indeling ook logisch is. Zo kan je er zeker van zijn dat jouw badkamer er ook echt zo netjes uit gaat zien als jij voor ogen hebt. Dit is gemakkelijk haalbaar.

Wat moet je doen tegen fraude bij online shopping?

0

Online shopping is voor de meeste mensen tegenwoordig de methode van voorkeur wanneer ze iets willen kopen. Je kan het doen wanneer het jou uitkomt, je hoeft er de deur niet voor uit en je vindt altijd wat je zoekt. Nederlanders geven maandelijks al snel meer dan honderd euro uit aan online winkelen. Of het nu gaat om het boeken van een reis of het kopen van nieuwe kleding. Alles is te krijgen en daarom wordt dit ook gretig gedaan. Er is echter wel een groot probleem: fraude.

Een erkende winkel kiezen

Als het gaat om het voorkomen van fraude bij online shopping, dan kan je een aantal dingen doen. Zo is het bijvoorbeeld slim om voor een erkende winkel te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld herkennen aan het webwinkel keurmerk. Daarnaast is het altijd slim om even de contactgegevens te controleren. Als je goede ervaringen met een winkel hebt, dan is het ook slim om gewoon trouw te blijven aan die winkel. Je weet dan in ieder geval zeker dat het goed zit. Dit maakt de kans dat je opgelicht wordt direct al een stuk kleiner.

De juiste veiligheidsmaatregelen

Het is ook belangrijk om te onderzoeken of een webwinkel wel de juiste veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Een goed voorbeeld is het verschil tussen een website die met http begint en een website die met https begint. De tweede heeft namelijk het zogenaamde SSL-certificaat. Dit betekent dat er extra versleuteling van persoonsgegevens plaatsvindt. Dat maakt het dus veel moeilijke voor criminelen om aan jouw gegevens te komen. Daardoor is de kans op fraude dus direct ook een stuk kleiner. Naast de webwinkel zelf vormt de groep hackers immers ook een groot probleem. Daarom kies je altijd dit type webwinkel om veilig te zijn.

Controleer de essentiële punten

Het is ook belangrijk dat je goed oplet op de essentiële punten. Zo wil je bijvoorbeeld op een veilige manier kunnen betalen. Denk aan iDeal, creditcards of PayPal. Wanneer dit wordt aangeboden in de webwinkel, dan is de kans een stuk groter dat je met een veilige partij te maken hebt. Een ander essentieel punt is bijvoorbeeld het design van de webwinkel. Word je niet oneerlijk verleid? Kijk daarbij bijvoorbeeld ook uit met aanbiedingen. Als het te mooi om waar te zijn lijkt, dan is de kans dat dit ook echt het geval is best groot.

Neem de reviews door

Wanneer je een product koopt, dan onderzoek je natuurlijk alles. Je kijkt bijvoorbeeld naar wat andere kopers erover te zeggen hebben. Het is eigenlijk ook vreemd dat je niet hetzelfde doet wanneer je bij een winkel iets gaat kopen. Ook van de vele webshops zijn voldoende goede reviews te vinden. Die maken je al snel een stuk wijzer of een winkel wel eerlijk en zuiver is. Het is dus zeker aan te raden om naast reviews van producten ook reviews van de aanbieder door te nemen. Er zijn talloze goede reviewsites waar je een eerlijk beeld kan vormen van de aanbieders.